ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΔΕΛΟΓΛΟΥ 

ενδυματολόγος – σκηνογράφος

Η Μαρία Καραδελόγλου zει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Aπόφοιτος με άριστα του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. με ειδίκευση σκηνογραφία-ενδυματολογία. Από το 2010 είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Passatempo όπου σχεδιάζει τα κοστούμια των παραστάσων. Επίσης ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι: Έρση Βασιλικιώτη, Βίκυ Γεωργιάδου,  Γλυκερία Καλαϊτζή, Στάθης Μαυρόπουλος, Νικηφόρος Παπανδρέου με θιάσους όπως οι: Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης”, το Κ.Θ.ΒΕ., τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και Κοζάνης, το Θέατρο Σοφούλη, το Θεατροδρόμιο Κοζάνης και στις ταινίες: Το Ρουλεμάν, σκηνοθεσία Π. Καρκανεβάτος (2004), Τα Χρυσόψαρα, σκηνοθεσία Θ. Καλέσης (2004).

Έχει συνεργαστεί και βραβευτεί για το σχεδιασμό των εκθέσεων Prague Quadrennial 2003 – 10η Διεθνής Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής, περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής στο τμήμα Schools of stage design (2003) και Το θέατρο στη Θεσσαλονίκη, οργάνωση Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Δ.Ε.Θ. Περίπτερο 2 (2002). Από το 2004 εώς το 2008 ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό της δομής Ψηφιακής Βάσης Δεδομένων και την τροφοδότηση της με οπτικό και θεωρητικό υλικό Αρχιτεκτονικής Θεάτρου, Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας στο Ερευνητικό Πρόγραμμα του Α.Π.Θ. του Τμήματος Θεάτρου της Σ.Κ.Τ με τίτλο Βιβλιοθήκη Οπτικών Πληροφοριών.

Το ακαδημαϊκό έτος 2008-09 δίδαξε τα μαθήματα Μάσκες και Κούκλες και Φροντιστηριακά αντίκειμενα στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.  Έχει διδάξει Ιστορία Ενδύματος στην ιδιωτική σχολή D’ ART (2006-2009) στο τμήμα Styling και Σχεδιαστών μόδας, στο εικαστικό εργαστήρι της Σταυρούπολης στο τμήμα Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας (2002-2007) και στο Πολιτιστικό ΙΕΚ Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ενδυματολόγων—Σχεδιαστών Μόδας (2001—2004). Παράλληλα από το 2002-2012 έχει διδάξει θεατρική αγωγή σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.