Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;

της Μέλπως Αξιώτη

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τσουρουνάκης

Ερμηνεύει: Αννέτα Κορτσαρίδου

Από 20 Νοεμβρίου 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο άλλοτε ποιητικός και άλλοτε καθημερινός λόγος της Αξιώτη είναι το όργανο μέσα από το οποίο δίνεται ζωή στην ιστορία τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίοι προχωρούν από το εγώ στο εμείς, αποζητούν να αφήσουν πίσω τη μοναξιά τους και να συνδεθούν μεταξύ τους. Πρόκειται για μία πρόσκληση σε χορό, σε ένα βαλς υψηλών απαιτήσεων, στο οποίο ο καθένας αναζητά τη δική του υπέρβαση, τη δική του «Μαρία», για να εξηγήσει το αίνιγμα που λέγεται ζωή. Οι ήρωες του έργου ψάχνουν τις δικές τους απαντήσεις, προσπαθούν να χαράξουν την πορεία τους και να αφουγκραστούν τα βήματα του διπλανού τους.

Η Άννα, ο Γιάννης, η Μάρθα και η κυρία Θαλή, βουνά κι ανέμους άφησαν πίσω τους, προχώρησαν βήμα προς βήμα, μέσα από τη χαρά και τον πόνο, καθένας διαφορετικά, και στο τέλος σμίξανε μαζί. Άνθρωποι με διαφορετικές πτυχές, χαμένοι μέσα σε θολές πολιτείες, βρίσκουν ο ένας τον άλλο και ο καθένας τον εαυτό του, απαντώντας στο ερώτημα «Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;», πάντα με μία λέξη. Ναι.

Η ιστορία του έρωτα του ανθρώπου, όπου κι αν βρίσκεται  «…σ’ ένα οποιοδήποτε μικρό κομματάκι της γης…». Η ιστορία της ζωής.

«Έτρεμα μήπως δεν προλάβω να τα γνωρίσω όλα γύρω μου. Έτρεμα, πάλι, ύστερα, μήπως τελειώσουν όλα και δεν απομείνει τίποτα άλλο για την συνέχεια της ζωής. Αλλά η ζωή είναι μεγάλη και ησύχασα.»

Κείμενο: Μέλπω Αξιώτη

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τσουρουνάκης

Σκηνικό: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Κοστούμι: Τάσος Παπαναστασίου

Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος

Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης

Γραφιστικός σχεδιασμός: Αλέξανδρος Γαγγάδης

Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Γεράσης, Αλέξης Κωνσταντινίδης

Κατασκευή κοστουμιού: Ελένη Χασιώτη

Επικοινωνία: Νίκος Γρυλλάκης

Αννέτα Κορτσαρίδου

20.11.2019 – 5.12.2019

Τετάρτη & Πέμπτη στις 22:00

55’

10€ κανονικό | 8€ μειωμένο (ανέργων, φοιτητών, άνω των 65, ΑΜΕΑ) | 5€ ατέλειες (με τηλεφωνική κράτηση, από το ταμείο του θεάτρου)

αγορασε εισιτηριο
ακουσε το spot
δες την αφισα
κλεισε θεση