ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΧΟΥ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Αρχή” το 2004 και από τη LISPA (London International School Of Performing Arts) στο Λονδίνο το 2008. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το Pedagogical Training Program στη LISPA και εντάχθηκε στο δυναμικό της σχολής.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας  Patari Project, όπου έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις  10cm up, 10cm updated, Ο Μπαλ στον αέρα, Οδύσσεια, Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο και Μύτη.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους: Lilo Baur, Helen Chadwick στο Royal Opera House στο Λονδίνο, Dessislava Stefanova, με τις ομάδες Out of Chaos και Βabakas κ.ά.

Η Σοφία Πάσχου υπηρετεί ένα θέατρο που στηρίζεται αποκλειστικά στον ηθοποιό. Στη παρουσία του,στη φωνή του, το ρυθμό του, τη φαντασία του. Εεπιδή ο ηθοποιός πολλές φορές ξεχνά την αρχή της τέχνης του, το παιχνίδι, είναι σημαντικό να ξαναβρεί την αφέλεια, την αθωότητα και την περιέργεια ενός μικρού παιδιού. Μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις, στοιχεία τεχνικής και με βάση τον αυτοσχεδιασμό, να διερευνηθεί ο δρόμος, ώστε από απλός ερμηνευτής να μετατραπεί σε ηθοποιό-δημιουργό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ