WILSON & WILSON 

ττου Edgar Allan Poe

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το έργο

Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο σε ένα διήγημα του ιδιοφυούς και αλλόκοτου παιδιού της αμερικάνικης λογοτεχνίας Ένγκαρ Άλαν Πόε, με τίτλο «Wilson& Wilson», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο και διαπραγματεύεται το θέμα του σωσία, τον διχασμό προσωπικότητας, τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις εμμονές, και άλλες ψυχικές διαταραχές.

Ένα mind game, όπου η αλήθεια και η πραγματικότητα φιλτράρονται και αποκωδικοποιούνται, μέσα από την διαταραγμένη προσωπικότητα του ήρωα, που προβάλλει πάνω στο δημιούργημα του σωσία, τις ενοχές, τους φόβους, την παράνοια και τις ψευδαισθήσεις.

Στο αφήγημα αυτό, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1839, διακρίνουμε αυτοβιογραφικά στοιχεία από τα σχολικά χρόνια του Εντγκαρ Αλαν Ποε, που ερωτοτροπούσε συνεχώς με την κατάθλιψη, την τρέλα και την αυτοκτονία. Κατεξοχήν συγγραφέας του αλλόκοτου.

Ο Νικόλας Βαγιονάκης, ερμηνευτής και σκηνοθέτης της παράστασης,  έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ποικίλα θεατρικά στυλ και τύπους παραστάσεων. Έχει αποφοιτήσει από την Δραματική σχόλη του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου. Επίσης έχει σπουδάσει φωνητική, χορό και κίνηση. Επιπλέον, συμμετείχε σε θεατρικά σεμινάρια από το Actor Temple του Λονδίνου. Κάποιες σημαντικές εμφανίσεις σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στη θεατρική του καριέρα είναι:

 • Έκβους, Πήτερ Σάφερ
 • Σε όλες τις γυναίκες που περιμένουν, Γκλιν Ο’ Μάλευ
 • Άγγελοι στην Αμερική, Τόνι Κούσνερ
 • Το παιχνίδι της φαντασίας, Πιέρ Κορνέιγ
 • Birdy, Ναόμι Γουάλας
 • Ιστορία ενός αγγέλου, Σαμ Σέπαρντ
 • Η τελευταία μέρα ενός κατάδικου, Βίκτορ Ουγκώ
 • Kafka’sFreaks, Φρανζ Κάφκα (Σύνθεση, Διασκευή, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης)
 • VelvetThompson, ταινία μικρού μήκους, RobMarni, BAFTAΑπρίλιο 2017
 • Wilson& Wilson, Έντγκαρ Άλαν Πόε (Σχεδιασμός παράστασης, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης)

 

Έγραψαν για την παράσταση

Ο εκθαμβωτικός Νικόλας Βαγιονάκης  δίνει ρεσιτάλ έναρθρης παντομίμας κι ανυπέρβλητης σωματικής έκφρασης εικονοποιώντας έναν λόγο παραληρηματικό αλλά εξόχως σύγχρονο… Κρίση ταυτότης, ενοχές και παράνοιες του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου που νοιώθει το εγώ του να απειλείται διαρκώς από τους άλλους και κατατρύχεται από μανίες καταδιώξεως άνευ αποχρώντος λόγου και συναφούς αιτίας… Κωνσταντίνος Μπούρας

Η έκφραση του προσώπου του εκπληκτική, οι εκφράσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Ευαισθησία, θυμός, πανικός, διάθεση αντίστασης, γέλιο. Όλη η παράσταση γίνεται χωρίς αντικείμενα, πλην του τελευταίου καθρέφτη, για τη διευκόλυνση της μάχης με τον εαυτό, τον δυνάστη και το αναγκαίο μαχαίρι, απελευθερωτικό τόσο για την περίπτωση του ήρωα όσο και για τον ίδιο τον Πόε. Μαρία Μαρή, theatromania

Οι συντλεστές

 • Δραματουργική επεξεργασία και μετάφραση Νικόλας Βαγιονάκς & Μιράντα Βατικιώτη
 • Σκηνοθεσία  Νικόλας Βαγιονάκης

Ερμηνεύει ο Νικόλας Βαγιονάκης

Info

Παραστάσεις: από 1 έως 9 Ιουνίου:

 • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 21.30

Εισιτήριa: 10 ευρώ, άνεργοι και πάνω από 65: 8 ευρώ, φοιτητές και ηθοποιοί του σωματείου: 5 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων: 2310854333

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept