Μύτη με μύτη – Η τέχνη του κλόουν

με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ

17 Φεβρουαρίου – 7 Απριλίου 2017
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Το εργαστήρι

Αντικείμενο του εργαστηριακού κύκλου διάρκειας 8 συναντήσεων ήταν η τέχνη και η τεχνική του κλόουν. Στη διάρκειά του και με την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Μιχαήλ, οι συμμετέχοντες κατάφεραν:

– Να εξερευνήσουν τη θεατρική φόρμα του κλόουν στο σήμερα.

– Να καλλιεργήσουν τον αυθορμητισμό και την παρόρμηση σαν σκηνικά εργαλεία.

– Να μάθουν να αφουγκράζονται το κοινό.

– Να καλλιεργήσουν την ευαισθησία τους στην αμεσότητα και την ειλικρίνεια ώστε να μπορούν να δημιουργούν αυθεντικότερες εμπειρίες στο θέατρο.

– Να οξύνουν το δημιουργικό τους πνεύμα.

Ο Αλέξανδρος Μιχαήλ

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξανδρος Μιχαήλ παίζει, διδάσκει και σκηνοθετεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σπούδασε σωματικό θέατρο και θέατρο της επινόησης με την παιδαγωγική του Lecoq στο London International School of Performing Arts (LISPA) και Σύγχρονη Performance στο Brunel University στο Λονδίνο. Σημαντικές συνεργασίες του περιλαμβάνουν: Marina Abramovic, Mark Storor, Penny Woolcock, Station House Opera, Andrew Dawson, English National Opera κ.ά.

Δουλειές τού έχουν ανατεθεί και χρηματοδοτηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, έχουν φιλοξενηθεί σε θέατρα, μουσεία και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου και βραβεύτηκαν. Προσκεκλημένος λέκτορας στο Greenwich University του Λονδίνου, έχει διδάξει υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς» και έχει διδάξει πλήθος σεμιναρίων, πάντα με έμφαση στο σώμα, στο εδώ και τώρα τη θεατρικής πράξης, σε ΔΗΠΕΘΕ, εργαστήρια και ομάδες χορού και θεάτρου σε όλη τη χώρα. Από το 2017 έχει αναλάβει τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Θεάτρου Τ.