Υποκριτική και Πρακτική Κινηματογράφου και Τηλεόρασης – Τεχνικές ακρόασης για ηθοποιούς

με την Πηγή Δημητρακοπούλου

29-30 Σεπτεμβρίου 2018
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Το σεμινάριο

Ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο για την υποκριτική και πρακτική του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (από την ακρόαση μέχρι το γύρισμα), αλλά και τις τεχνικές ακρόασης για ηθοποιούς, στόχοι του οποίου ήταν:

  • Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν θεωρητική κατάρτιση μαθαίνοντας τα μυστικά της υποκριτικής τέχνης σε ένα κινηματογραφικό γύρισμα και όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με αυτή (σε αντιστοιχία ή σε αντίθεση με το θέατρο), από την πρώτη ανάγνωση και προσέγγιση του χαρακτήρα μέχρι το γύρισμα.
  • Οι συμμετέχοντες να κάνουν πρακτική εξάσκηση δουλεύοντας πάνω σε σκηνές σεναρίων και παίζοντας μπροστά σε μια κάμερα υπό την καθοδήγηση της εισηγήτριας του σεμιναρίου.

Η Πηγή Δημητρακοπούλου

Η Πηγή Δημητρακοπούλου εργάστηκε για χρόνια ως σκηνοθέτιδα στην τηλεόραση. Ανάμεσα στις τηλεοπτικές σκηνοθεσίες της, δύο πολυβραβευμένα σίριαλ των τελευταίων δεκαετιών, η «Αίθουσα του Θρόνου» – βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη – στο Mega και το «Δέκα» – βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση – στον Alpha. Ανάμεσα στις σκηνοθεσίες της στο θέατρο, ο «Επαγγελματίας» του Ν. Κοβάσεβιτς, οι «Εκτελεστές» του Γ. Σκούρτη και η «Ισορροπία του Nash» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.