Αγησίλαγος

του Δημήτρη Μπασλάμ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το έργο

Τι κοινό έχουν ένα πιάτο ζεστή σουσαμόσουπα, η δίαιτα του Μάκη του ιπποπόταμου, η συνταγή ενός πελεκάνου γιατρού από το Μεξικό, ένα δέντρο που τραγουδάει, το αναψυκτικό της καμήλας με τα δύο μπικίνι, και τα γυαλιστερά λουστρίνια του ασβού; Τον κύριο Αγησίλαγο που ένα πρωί απλά… ξύπνησε με μαγουλάδες. Εν συντομία ο Κύριος Αγησίλαγος ξύπνησε ένα πρωί με μαγουλάδες και νομίζοντας πως για αυτό φταίει η διατροφή του αποφάσισε να την αλλάξει, μπαίνοντας έτσι σε μια άνευ λόγου ταλαιπωρία για την αναζήτηση του ιδανικού γεύματος, όπως ο ίδιος νόμιζε.. Κίνησε λοιπόν και πάει, ψάχνει ψάχνει τι να φάει … όπως λέει και η ιστορία!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 Έγραψαν για την παράσταση

Μια υπέροχη παράσταση με κούκλες και μουσικούς επί σκηνής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί και μεγάλοι θεατές του παιδικού θεάτρου στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Ο Αγησίλαγος, το δεύτερο μουσικοθεατρικό παραμύθι που δημιούργησε ο Δημήτρης Μπασλάμ, έρχεται να μας μιλήσει και να μας συμβουλεύσει, δίνοντας μηνύματα στα παιδιά για μια σωστή, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Τι κοινό έχουν ένα πιάτο ζεστή σουσαμόσουπα, η δίαιτα του Μάκη του Ιπποπόταμου, η συνταγή ενός Πελεκάνου γιατρού από το Μεξικό, ένα δέντρο που τραγουδάει, το αναψυκτικό της Καμήλας με τα δύο μπικίνια, και τα γυαλιστερά λουστρίνια του Ασβού; Τον κύριο Αγησίλαγο, που ένα πρωί ξύπνησε με μαγουλάδες.
Η Νανά Παπαγαβριήλ, ο Σταύρος Ευκολίδης και ο Ηλίας Παπαδόπουλος εμψυχώνουν και συνδιαλέγονται με τις επιτραπέζιες κούκλες που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η Δήμητρα Γιοβάνη.

Οι υπέροχες αυτές κούκλες κράτησαν τα βλέμματα των παιδιών καρφωμένα επάνω τους, από την αρχή ως το τέλος. Εκφραστικές ερμηνείες, καθαρές φωνές και παιχνιδιάρικη κινησιολογία. Οι ερμηνείες των ηθοποιών εξέπεμπαν χαρά και θετική ενέργεια. Μαζί τους τρεις μουσικοί. Ο Αθηνόδωρος Καρκαφίρης, η Ανθή Κύρκου και ο Χρήστος Παππάς συμπληρώνουν μουσικά την ιστορία και σχολιάζουν τραγουδώντας τα παθήματα του κυρίου Αγησίλαγου. Μουσικοί και ηθοποιοί είχαν πολύ ωραία επικοινωνία μεταξύ τους και αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ο τρόπος με τον οποίο τις κοίταζαν και τις χρησιμοποιούσαν, με αγάπη και τρυφερότητα λες και από στιγμή σε στιγμή θα έπαιρναν πνοή και θα ζωντάνευαν.

Ο Δημήτρης Μπασλάμ και οι συνεργάτες του με λιτότητα, λειτουργικά μέσα και φαντασία έστησαν μια παράσταση που αναδεικνύει τον όμορφα μαγευτικό κόσμο των παιδιών και του παιδικού Θεάτρου. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο σκηνοθέτης δούλεψε με αγάπη και υπευθυνότητα για αυτή την παράσταση και οι συντελεστές του το ανταπέδωσαν. Απέδειξε για ακόμη μια φορά τη δημιουργική του φαντασία.

Υπέροχη και παιχνιδιάρικη η εικονογράφηση του παραμυθιού από τον Βίκτωρα Μοσχόπουλο. Η μουσική και οι στίχοι του Μπασλάμ εξαιρετικοί, γεμάτοι ρυθμό, ζωντάνια και φαντασία.

Παράσταση που θα την χαρακτήριζα σαν μια χαρούμενη πολύχρωμη γιορτή, από μια εμπνευσμένη ομάδα, που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Μαρία Ιάσονος
 

Οι συντελεστές

 • Κείμενο-Σκηνοθεσία Δημήτρης Μπασλάμ
 • Χορογραφίες Δημήτρης Σωτηρίου
 • Κούκλες-Σκηνικά Δήμητρα Γιοβάνη
 • Μουσική Δημήτρης Μπασλάμ
 • Σχεδιασμός Φωτισμών Κέλλυ Εφραιμίδου-Μαρία Λαζαρίδου
 • Κοστούμια Νίκος Δάλλας

Οι ηθοποιοί

 • Νανά Παπαγαβριήλ.
 • Σταύρος Ευκολίδης.
 • Ηλίας Παπαδόπουλος

Οι μουσικοί

 • Αθηνόδωρος Καρκαφίρης
 • Ανθή Κύρκου

Το τρέιλερ της παράστασης

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Info

 • ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: από 1 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο στις 6 μ.μ. και Κυριακή 11.30 π.μ.
 • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8 € γενική είσοδος.
 • ΠΑΡΚΙΝΓΚ: Με 3 ευρώ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ