Ψυχολογία Συριανού συζύγου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης

13-14-15 Φεβρουαρίου 2023

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετά από την επιτυχημένη πορεία του σε θέατρα-σταθμούς ανά την Ελλάδα, το έργο «Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα», βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Εμμανουήλ Ροΐδη, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Τ για τρεις παραστάσεις στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.

Σύρος 1894. Ο σύζυγος και η Χριστίνα. Ένας άνδρας αποφασίζει να παντρευτεί το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του για να πάψει να είναι ερωτευμένος. Η Χριστίνα «κλέβει» τις σκέψεις του και τις αποκαλύπτει στους θεατές. Ο άνδρας, παρών και απών στη σκηνή, παλεύει να «θάψει» τον έρωτά του. Φιλαρέσκεια, πόθος, χιούμορ, ζήλεια και αποκάλυψη όλων των ανδρικών στερεοτύπων για τον έρωτα και τον γάμο.

Το έργο «βυθίζεται» στην ανδρική ψυχοσύνθεση για να σχολιάσει πτυχές της ερωτικής συνάντησης και του έγγαμου βίου:  κτητικότητα, ερωτισμός, αφοσίωση, πάθος, πλήξη, αμφιβολία, ζήλεια, απιστία. Ο ανδρικός λόγος ακούγεται μέσα από ένα γυναικείο σώμα, γκρεμίζοντας στερεότυπα και σχολιάζοντας την απουσία του γυναικείου λόγου, τότε και σήμερα.

Η σπαρταριστή νουβέλα του Εμμανουήλ Ροΐδη έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στην Ελλάδα. Είναι, όμως,  η πρώτη φορά που το έργο ερμηνεύεται από γυναίκα.

Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης

Σχεδιασμός – Κατασκευή κοστουμιών: Αιμιλία Βάλβη

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Νίκη Ζερβού

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου αντίρρηση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Αιμιλία Βάλβη

Γιώργος Δημητριάδης

Η παράσταση αποτελεί το καλλιτεχνικό μέρος της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας της Αιμιλίας Βάλβη στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, σκηνική πράξη και διδακτική» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Επόπτρια καθηγήτρια: Μαρία Βελιώτη).

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 13, Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 21:30

Διάρκεια παράστασης: 70’

Τιμές εισιτηρίων:

  • Κανονικό: 13€ 
  • Φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ & άνω των 65: 10€
  • Προσφορά προπώλησης έως τις 3/2: Γενική είσοδος 10€

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333

Parking: Ιδιωτικός χώρος parking ακριβώς δίπλα από το Θέατρο Τ. Τιμές: 3€ η πρώτη ώρα | +1€ για κάθε επόμενη ώρα

Σας ενδιαφέρει: Με την επίδειξη του εισιτηρίου σας, έχετε 10% έκπτωση στο ουζερί «Το Πλατανάκι» ακριβώς απέναντι από το Θέατρο Τ.

εισιτηρια
trailer
radio spot
poster