Τα νέα θεατρικά έργα που ανέδειξε το “OUTREACH PROJECT 2” έρχονται στο Θέατρο Τ! 

6, 7 και 8 Μαρτίου στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

 

Τα θεατρικά έργα «Η Μ. και ο Χ.» της Ελένης Λούκου (επίβλεψη: Άκης Δήμου), «Θανάσιμα» της Μαρίας Αιγινίτου (επίβλεψη: Σοφία Καψούρου) και «Μην έρθεις Νύχτα» του Γιώργου Λαμπίρη (επίβλεψη: Νίνα Ράπη), τα οποία ανέδειξε το OUTREACH PROJECT 2”, έρχονται στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Τ τη Δευτέρα 6, την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 21:30, σε ένα τριήμερο σκηνοθετημένων αναλογίων ανοιχτό στο κοινό, με τη συμμετοχή νέων σκηνοθετών και ηθοποιών της πόλης.

Το “OUTREACH PROJECT 2”, μια δράση των Συνεργειών Πολιτισμού με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Θεωνά, είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στη στήριξη του νεοελληνικού θεατρικού έργου και την ανάδειξη καίριων ζητημάτων αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής αποδοχής.

Στο πλαίσιο του “OUTREACH PROJECT 2”, οχτώ νέοι ανερχόμενοι δημιουργοί συμμετείχαν σε τρίμηνο δημιουργικό εργαστήρι θεατρικής γραφής με τους διακεκριμένους δραματουργούς Άκη Δήμου, Νίνα Ράπη, Ανδρέα Φλουράκη και Σοφία Καψούρου. Τα έργα που προέκυψαν από τη δημιουργική αυτή διαδικασία παρουσιάστηκαν, με τη μορφή θεατρικών αναγνώσεων, στη σκηνή του θεάτρου VAULT στην Αθήνα, ενώ τα τρία έργα που ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Τ είναι τα τρία επικρατέστερα που επελέγησαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης για την αμεσότητα στον λόγο, τη συναρπαστικότητα της πλοκής και την παραστατικότητα των χαρακτήρων.

Το “OUTREACH PROJECT 2” τελεί υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιείται με τη συνεργασία του Θεάτρου VAULT, του Θεάτρου Τ, του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του εκδοτικού οίκου AΠΑΡΣΙΣ, που θα εκδώσει τα τρία προαναφερθέντα έργα σε έντυπη μορφή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών σκηνοθετημένων αναλογίων:

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 | Ώρα έναρξης: 21:30

Ελένης Λούκου, Η Μ. και ο Χ. (επίβλεψη: Άκης Δήμου)

Σκηνοθεσία: Αριάδνη Ζούπινα

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελίνα Τσιορμπατζή, Κατερίνα Σωτηρίου, Δημήτρης Μωυσίδης

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 | Ώρα έναρξης: 21:30

Μαρίας Αιγινίτου, Θανάσιμα (επίβλεψη: Σοφία Καψούρου)

Σκηνοθεσία: Αθηνά Χαϊκάλη

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Διώνη Καλαρέτου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελευθερία Μαϊστράλη, Κυριακή Ορφανίδου, Άγγελος Μανωλίδης Τζημινόπουλος, Γιάννης Δάφνης, Βασιλική Σασλή, Αλέξανδρος Μαυρουδόπουλος, Δημήτρης Καραγιάννης, Σοφία Κοντόπουλου

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 | Ώρα έναρξης: 21:30

Γιώργου Λαμπίρη, Μην έρθεις Νύχτα (επίβλεψη: Νίνα Ράπη)

Σκηνοθεσία: Άντυ Αντωνίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Αρμάντο Μέμα

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Μαυρουδόπουλος, Γιάννης Δάφνης, Γρηγόρης Φρέσκος, Κωνσταντίνος Τερζόγλου, Παναγιώτης Βασιλειάδης, Μαρία Μιχαλόπουλου, Χριστιάνα Δελσίζη