Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων

της Ελένης Ευθυμίου και της Σοφίας Ευτυχιάδου

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

5 – 10 Μαρτίου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

“Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων”: ένα έργο – φόρος τιμής στη μητρότητα και το μυστήριο της ζωής. Τρεις γυναίκες. Τρεις διαφορετικές γενιές. Που τις ενώνει ένας ομφάλιος λώρος. Μία παράσταση για τη ζωή, που “συμβαίνει όταν άλλα προγραμμάτιζες εσύ”, για την προσμονή, τον φόβο ή και την άρνηση της μητρότητας. Για μαμάδες που τα κατάφεραν και μαμάδες που δεν τα κατάφεραν. Για λάθη, λάθη, λάθη και χαρές. Μεγάλες χαρές. Για μαμάδες χταπόδια, που τα καταφέρνουν όλα, αν και με…δύο πόδια. Για την εκ νέου γέννηση του εαυτού μέσα από τη μητρότητα. Για μητέρες που έγιναν μητέρες στη μαμά τους. Για κόρες που έγιναν οι μάνες τους. Για την απώλεια. Της μάνας. Για έναν κόσμο χωρίς τη μαμά. Για μήτρες-δώρα. Και για μήτρες-φυλακές. Για αυτόν τον ομφάλιο λώρο που δένει, ξεδένει, κόβεται, γίνεται καλώδιο υπολογιστή, τηλεφώνου ή οξυγόνου. Για αυτόν τον ομφάλιο λώρο που μοιραζόμαστε όλοι/όλες. Γιατί, εάν κάτι μας συνδέει, είναι ότι όλοι/όλες κάποια στιγμή πρωταγωνιστήσαμε σε μια γέννα. “Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων”: εν τέλει ένα έργο για τη γραμμή της ζωής: “Σε συνεχίζω, περπατάω στη γραμμή που άφησες μισή, σε συνεχίζω ναι, εγώ – εσύ…”.

Το έργο είναι μία παραγγελία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, που με αυτόν τον τρόπο στηρίζει την παραγωγή νέων νεοελληνικών κειμένων, αναδεικνύοντας νέες συγγραφικές φωνές, συμμετέχοντας ενεργά στον εμπλουτισμό και την εξέλιξη της νεοελληνικής δραματουργίας στη χώρα μας και ανοίγοντας νέους δρόμους στην υπόθεση νεοελληνικό έργο.

Κείμενο: Ελένη Ευθυμίου – Σοφία Ευτυχιάδου

Σύλληψη – Ιδέα: Ελένη Δημοπούλου

Σκηνοθεσία – Μουσική: Ελένη Ευθυμίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ

Κίνηση: Τάσος Παπαδόπουλος

Βίντεο: Θανάσης Καφετζής

Παραγωγή Ήχου: Μανόλης Σταματιάδης

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κατασκευή Σκηνικού: Άκης Μάστακας

Βοηθός Ενδυματολόγου: Αγγελική Δαρίτση

Βοηθός Σκηνογράφου: Χριστίνα Κατσαρέα

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Ελένη Δημοπούλου

Χαρά Ζησιμάτου

Σοφία Μπλέτσου

5 – 10 Μαρτίου 2020 | Πέμπτη 5/3, 22:00 | Παρασκευή 6/3, 21:30 | Σάββατο 7/3, 19:00 & 21:30 | Κυριακή 8/3, 19:00 & 21:30 | Δευτέρα 9/3, 21:30 | Τρίτη 10/3, 21:30

85’

12€ κανονικό | 10€ μαθητών, φοιτητών, στρατευμένων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 | 7€ ανέργων

αγορασε εισιτηριο
ακουσε το spot
δες την αφισα
Δες το teaser
κλεισε θεση