Ο Εραστής

του Χάρολντ Πίντερ

8-11 Ιουνίου 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο “Από Μηχανής Θέατρο” στην Αθήνα, “Ο Εραστής”, ένα από τα πιο γοητευτικά έργα του Χάρολντ Πίντερ, έρχεται στη σκηνή του Τ μόνο για τέσσερις παραστάσεις. Η παραγωγή είναι της Εταρείας Θεάτρου ΗΘΩ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λένα Φιλίπποβα. 

Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει απομονωμένο σε ένα καλόγουστο σπίτι σε προάστιο. Ο άνδρας εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η γυναίκα φροντίζει να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα του σπιτιού: τον πρωινό αποχαιρετισμό, την υποδοχή του άνδρα ύστερα από τη συνηθισμένη κουραστική μέρα στη δουλειά, το γεύμα, τη χαλαρή συζήτηση. Μερικές φορές την εβδομάδα, ύστερα από κανονισμένο ραντεβού, το σπίτι του ζευγαριού επισκέπτεται ο εραστής της γυναίκας.

Ένα ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και το χρόνο στήνει ο Χάρολντ Πίντερ στον Εραστή (1963), καταγράφοντας την άβυσσο που κρύβεται κάτω απ’ την επιφάνεια της καθημερινής ζωής. Εκεί ζουν οι φαντασιώσεις, οι συνειδητές και οι ασυνείδητες επιθυμίες των ηρώων. Έχοντας από καιρό χάσει την προσωπική τους ταυτότητα και τη μεταξύ τους επαφή, φλυαρούν, θέλοντας να κρύψουν το εσωτερικό τους δράμα. Η ερωτική, όμως, απιστία θα αποκαλύψει με τον πιο αναπάντεχο τρόπο τη βαθιά μοναξιά που τους συνδέει, αλλά και την απεγνωσμένη τους ανάγκη για κατανόηση και αληθινή επικοινωνία.

Κείμενο: Χάρολντ Πίντερ

Μετάφραση: Χρύσα Κοτταράκου

Σκηνοθεσία: Λένα Φιλίπποβα

Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Ζέρβα

Φωτογραφίες: Τσέτσι Τσάνκοβ

Επιμέλεια αφίσας: Astrokids

Trailer: Στέφανος Γκέκας

Παραγωγή: Εταρεία Θεάτρου ΗΘΩ

Χρύσα Κοτταράκου

Κωνσταντίνος Παράσης

8-11.6.2019

Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30

70’

12€ κανονικό | 8€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ

αγορασε εισιτηριο
ακουσε το spot
δες την αφισα
δες το trailer
κλεισε θεση