Ο φετινός χειμώνας φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για το θέατρο. Η επιστροφή στις κλειστές αίθουσες, μετά από ενάμισι χρόνο, απαιτεί πλέον ένα καινούργιο συμβόλαιο εμπιστοσύνης ανάμεσα σε κοινό και καλλιτέχνες. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει ασφαλώς να τηρούνται, αλλά και την ποιότητα του καλλιτεχνικού έργου που θα προσφέρεται, ώστε το θέατρο να έχει φέτος τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από το κοινό του.

Το Θέατρο Τ, με αίσθημα καλλιτεχνικής ευθύνης και παρά τα ποικίλα, κυρίως οικονομικά, προβλήματα που δημιούργησε το παρατεταμένο κλείσιμο των θεάτρων, ετοιμάζεται για αυτό το νέο ξεκίνημα, με δύο ιδιαίτερες παραστάσεις. Πρόκειται για την performance «Dogman / Το αδέσποτο παιδί» και το «Καθαρό Σπίτι» της Sarah Ruhl.

Η performance «Dogman / Το αδέσποτο παιδί» παρουσιάζεται στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2021 από την ομάδα Exodus του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΠΕΘΕΑ) «ΑΡΓΩ», σε δραματουργία και συντονισμό σκηνικής δράσης από την Αντιγόνη Μπάρμπα. Όλα τα έσοδα από τις τρεις παραστάσεις θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων «ΑΡΓΩ».

Στη συνέχεια, από τις 15 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί η κωμωδία της βραβευμένης Αμερικανίδας Sarah Ruhl, «Καθαρό Σπίτι» («Clean House»), φιναλίστ για το βραβείο Pulitzer το 2005. Το «Καθαρό Σπίτι» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή και παραγωγή Θεάτρου Τ. Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, το Θέατρο Τ συνεχίζει για όγδοη χρονιά τα εργαστήρια υποκριτικής, ένα για αρχάριους και ένα για προχωρημένους και επαγγελματίες.

Ετοιμαζόμαστε για επανεκκίνηση, ελπίζοντας ότι θα μας στηρίξετε για ακόμα μία χρονιά!