Εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, τα εργαστήρια υποκριτικής του Θεάτρου Τ ξεχωρίζουν για τη σοβαρότητα και το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων που προσφέρουν, την ποικιλία και την πρωτοτυπία των θεατρικών τεχνικών και εργαλείων που διδάσκονται, καθώς και το ασφαλές πλαίσιο που δημιουργούν και την εμπιστοσύνη που εμπνέουν στους εκπαιδευόμενους.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα: Οι τρεις δάσκαλοί μας, ο Αλέξανδρος Μιχαήλ, η Σοφία Βούλγαρη και η Γλυκερία Καλαϊτζή, με την καθοδήγηση των οποίων μαθητές μας σχεδόν κάθε χρόνο επιτυγχάνουν ακόμα και στις ιδιαίτερα απαιτητικές εξετάσεις των δύο κρατικών δραματικών σχολών. Ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Αλέξανδρος Μιχαήλ  

Με σπουδές Σύγχρονης Performance στο Brunel University και Σωματικού Θεάτρου με την παιδαγωγική του Jacques Lecoq στο LISPA (London International School of Performing Arts), ο Αλέξανδρος Μιχαήλ είναι ένας πολυδιάστατος, ικανότατος και πολύ έμπειρος δάσκαλος, με το χάρισμα να μετατρέπει σύνολα ετερόκλητων ανθρώπων σε δεμένες ομάδες. Τα μαθήματά του είναι ιδιαίτερα δομημένα και προσφέρουν πλήθος νέων θεατρικών τεχνικών και εργαλείων που διδάσκονται σπάνια στην Ελλάδα, εμπλουτίζοντας το καλλιτεχνικό υπόβαθρο των εκπαιδευόμενων και βοηθώντας τους να ανθίσουν και να εξελιχθούν.

Σοφία Βούλγαρη

Η ηθοποιός Σοφία Βούλγαρη, βασικό μέλος της ιστορικής Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», έχει πολύ μεγάλη θεατρική εμπειρία με ευρεία γκάμα ρόλων, γνωρίζει όλους τους μηχανισμούς του θεάτρου εκ των έσω και είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να καθοδηγήσει τους εκπαιδευόμενους πάνω στη σκηνή. Με συγκεκριμένα μεθοδολογικά εργαλεία εστιάζει στον λόγο, στους αυτοσχεδιασμούς και στη δομή των χαρακτήρων, δουλεύοντας με λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα και προσφέροντας στέρεες βάσεις για τη γνωριμία και την εξέλιξη στη θεατρική τέχνη. Έχει το χάρισμα να ξεχωρίζει τις ανάγκες κάθε μαθητή/μαθήτριας και να τις προσεγγίζει εξατομικευμένα, δουλεύοντας ταυτόχρονα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Γλυκερία Καλαϊτζή

Η Γλυκερία Καλαϊτζή δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Τ, έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα του κλασικού και σύγχρονου παγκόσμιου ρεπερτορίου και έχει συνεργαστεί με πληθώρα ηθοποιών όπως οι Έφη Σταμούλη, Δημήτρης Ναζίρης, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Συριόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νίκος Γεωργάκης και πολλοί άλλοι. Ταυτόχρονα, είναι μια έμπειρη δασκάλα υποκριτικής και σκηνοθεσίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και διδάσκει ως guest σε όλα τα εργαστήρια υποκριτικής του Θεάτρου Τ, εστιάζοντας στο νευραλγικό κομμάτι της δραματουργίας, της μεταφοράς ενός έργου στη σκηνή.

Αυτή είναι η “dream team” των εργαστηρίων υποκριτικής του Θεάτρου Τ, τρεις καλλιτέχνες που κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, συμβάλλοντας με τη γνώση και την εμπειρία τους στην ουσιαστική εξέλιξη των εκπαιδευόμενων.

Γνωρίστε τους, μέσα από τα τρία εργαστήρια υποκριτικής που προσφέρουμε φέτος: Τ1 [Εκκίνηση], Τ2 [Εξέλιξη] και Τ3 [Εμβάθυνση].