ΙΩΑΝΝΑ ΜΗΤΣΙΚΑ

Η Ιωάννα Μήτσικα είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εργατικού Δικαίου ΔΠΘ. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εργάζεται ως χορεύτρια και χορογράφος στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και συνεργάζεται με ανεξάρτητες θεατρικές και χορευτικές ομάδες, ενώ, ως χορεύτρια, έχει, επίσης, εργαστεί στο Ρουμανικό Εθνικό Θέατρο Οπερέτας Ion Dacian .

Από το 2006 διδάσκει σύγχρονο χορό, μπαλέτο, αυτοσχεδιασμό και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες. Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς, όπου διδάσκει κίνηση για ηθοποιούς, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό. Από το 2011 έως το 2014 εργάστηκε ως δασκάλα χορού στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιμορφωτικά ευρωπαϊκά προγράμματα με θέμα την εκπαίδευση και την τέχνη στη φυλακή και ήταν συντονίστρια του θεατρικού εργαστηρίου που υλοποιήθηκε από τη ΜΚΟ ‘Άρσις’ στη γυναικεία πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Διαβατών (2008-2010).

Ήταν εισηγήτρια στη Διημερίδα Κοινωνικού Θεάτρου στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, Κιλκίς, με θέμα Δημιουργική Γραφή και Θέατρο και εμψυχώτρια στο σεμινάριο που οργάνωσε το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, με θέμα Κινησιολογία-Χορογραφία σε μια Θεατρική Παράσταση.

Eίναι μέλος του μουσικού σχήματος Encardia, όπου χορεύει και χορογραφεί, της χοροθεατρικής ομάδας Vis Motrix (καλ. διεύθ. Κώστας Γεράρδος), του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης (καλ.διεύθ. Πέτρος Ζηβανός). Με τη θεατρική ομάδα Passatempo και το Θέατρο Τ συνεργάζεται από το 2011.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ