ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΖΑΖΟΥ

Ελληνοπολωνέζα, γεννημένη στο Βρότσλαβ. Μετά τις θεατρικές της σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., εργάζεται ως ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».
Παράλληλα, με φίλους και συνεργάτες, ιδρύει στην Αθήνα τη θεατρική ομάδα Asypka.
Το 2009 επιστρέφει στη γεννέτηρα της και κάνει μεταπτυχιακές σπουδές MA in acting υπό την αιγίδα του Manchester Metropolitan University .
Είναι μέλος του Studio Matejka στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι, της Ομάδας Jubilo και του Odra Ensemble στο Song of the Goat Theater. Έχει Διδαξει Αρχαία Ελληνική τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ.
Κύριο ερευνητικό της πεδίο είναι η λειτουργία του χορού στο αρχαίο δράμα και η σύνδεσή του με καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής.
Από τις σπουδαιότερες εμπειρίες που έχει ζήσει, η επίσκεψή της −για ερευνητικούς λόγους− στη βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.
Απο το 2010 ειναι ηθοποιός και σκηνοθέτης στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι.
Το έργο Χαρμολύπη, παραγωγή του Ινστιτούτου το 2013, περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.
To 2014-15 σκηνοθετεί το Αναπάντεχο του Fabrice Melqiuot και ερμηνεύει την Κασσάνδρα στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Ο ευαγγελισμός της Κασσάνδρας σε σκηνοθεσία της Ιώς Βουλγάρακη, παραγωγές και τα δυο του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και το 2016 σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου το Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη (επίσημη πρεμιέρα στο Wroclaw της Πολωνίας στα πλαίσια των εγκαινίων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2016). Το καλοκαίρι του 2017 έπαιξε τη «βάρβαρη» Μήδεια, στη Επίδαυρο, στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης.
Παραδίδει σεμινάρια σε πολλές χώρες του κόσμου πάνω στο Σωματικό Θέατρο και τις τεχνικές του Studio Matejka.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ