ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Τα Μαθήματα θεάτρου απευθύνονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν πτυχές του θεάτρου, ώστε μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά παιχνίδια να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και το ομαδικό πνεύμα, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τις κλίσεις τους, να μοιραστούν προβληματισμούς.

Τα μαθήματα θεάτρου (δημιουργική γραφή, σύγχρονος χορός & κίνηση, θέατρο στην πραγματικότητα) είναι αυτοτελώς οργανωμένα. Μπορεί κανείς να να επιλέξει ένα ή περισσότερα μαθήματα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μπορούμε μέσα από το θέατρο να διαχειριστούμε καλύτερα την πραγματικότητά μας;

Η τέχνη και οι τεχνικές της δεν αφορούν μόνο τους καλλιτέχνες. Μέσα από το μάθημα αυτό, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του θεάτρου ανακαλύπτουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την προσωπική και κοινωνική μας παρουσία, να εξερευνήσουμε δημιουργικά τη φαντασία μας, να ελευθερώσουμε τα εκφραστικά μας μέσα και τις επικοινωνιακές μας δυνατότητες. Με οδηγό τους αυτοσχεδιασμούς, ατομικούς και ομαδικούς, και ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον εαυτό τους, το πώς τον παρουσιάζουν, τις σχέσεις τους με τους άλλους, τις κοινωνικές τους συναντήσεις, αλλά και τους ρόλους που όλοι μας καλούμαστε καθημερινά να παίξουμε.

Σε ποιους απευθύνεται

Το μάθημα απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους. Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.

Ώρες διδασκαλίας

3 ώρες την εβδομάδα

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Ιωάννα Μήτσικα (χορογράφος-χορεύτρια)

Άλκης Σπυρόπουλος (ηθοποιός-εμψυχωτής)