The Outreach Project 3

Το Δεντρόσπιτο του Νίκου Ξένιου και Όταν ο κήπος μας ακούει της Βίκυς Εδιάρογλου

19 και 20 Μαρτίου 2024

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Το Δεντρόσπιτο» του Νίκου Ξένιου και το «Όταν ο κήπος μας ακούει» της Βίκυς Εδιάρογλου, δύο από τα τέσσερα έργα-φιναλίστ του OUTREACH PROJECT 3, την καινοτόμο πρωτοβουλία της εταιρείας «Συνέργειες Πολιτισμού» που συμβάλλει στη συγγραφή πρωτότυπων νεοελληνικών θεατρικών έργων, παρουσιάζονται στο Θέατρο Τ την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους. Τα δύο έργα ανεβαίνουν με τη μορφή αναλογίων, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου και Σωτήρη Ρουμελιώτη, με τη συμμετοχή σπουδαστών και σπουδαστριών υποκριτικής από το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.

ΤΟ OUTREACH PROJECT

Το OUTREACH PROJECT είναι μια πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Συνέργειες Πολιτισμού», που τα τελευταία τρία χρόνια, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Θεωνά, έχει συμβάλλει στη συγγραφή και παρουσίαση στο κοινό εικοσιτεσσάρων πρωτότυπων θεατρικών έργων. Μέσα από το OUTREACH PROJECT έχει αναδειχθεί μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων, οι οποίοι έχουν πειραματιστεί γύρω από θέματα ρευστότητας φύλου και σεξουαλικότητας, σωματικών και ψυχολογικών προκλήσεων, εθνοπολιτισμικής προέλευσης, θρησκευτικών πεποιθήσεων και κοινωνικών ανισοτήτων.

ΤΟ OUTREACH PROJECT 3

Με τίτλο «Συμπερίληψη και Διαφορετικότητα στο Επίκεντρο Πολλαπλών Αφηγήσεων», το φετινό OUTREACH PROJECT ανέδειξε δέκα έργα, τα οποία δημιουργήθηκαν κατά το τρίμηνο εργαστήρι θεατρικής γραφής που επιμελήθηκαν οι καταξιωμένοι συγγραφείς/δραματουργοί Βασίλης Κατσικονούρης, Νίνα Ράπη, Χαράλαμπος Γιάννου, Σοφία Καψούρου και Τηλέμαχος Τσαρδάκας. Τα δέκα έργα παρουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2023 στο θέατρο Vault στην Αθήνα με τη μορφή Θεατρικών Αναγνώσεων, με την Επιτροπή Αξιολόγησης να επιλέγει τέσσερα από αυτά ως επικρατέστερα, με κριτήρια την αμεσότητα στον λόγο, τη συναρπαστικότητα της πλοκής και την παραστατικότητα των χαρακτήρων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ

«Το Δεντρόσπιτο» του Νίκου Ξένιου | Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις 21:30

Σύνοψη έργου

Μετά την αποφυλάκισή του, ο Θωμάς επιστρέφει στο σπίτι του, όπου συναντά την κάθετη απόρριψη της συζύγου του. Η σύγκρουσή του μαζί της κορυφώνεται. Το ζευγάρι μαζί με τα τρία άλλα πρόσωπα του έργου έρχονται να ξαναζήσουν το έγκλημα που είχε διαδραματιστεί στο δεντρόσπιτο της αυλής, είκοσι δύο χρόνια πριν.

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Μαυρόπουλος

Διαβάζουν οι σπουδαστές/σπουδάστριες υποκριτικής: Ιωάννα Καπελιάνη, Ζωή Λάη, Αλέξανδρος Μαυρουδόπουλος, Δημοσθένης Μιχαηλιδης, Γρηγόρης Φρέσκος

«Όταν ο κήπος μας ακούει» της Βίκυς Εδιάρογλου | Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στις 21:30

Σύνοψη έργου

Πόσο μπορεί ένας κοινόχρηστος χώρος να επηρεάσει τις σχέσεις ανθρώπων; Πόσο γνωρίζουμε πραγματικά τον γείτονά μας; Πόσο μας επηρεάζει τελικά αυτή η σχέση; Πέντε διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων εξελίσσονται στον κήπο μιας πολυκατοικίας. Πέντε ιστορίες που μπορεί και να μοιάζουν. Πέντε διαδρομές που μπορεί να ενώνονται κάπου στη μέση. Ίσως και όχι.

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Σωτήρης Ρουμελιώτης

Παίζουν οι σπουδαστές/σπουδάστριες υποκριτικής: Έλμα Βλαστοπούλου, Σπυρέλα Γενιτσαρίδου, Ελένη Γεωργάκη, Δημήτρης Μωυσίδης, Δήμητρα Φάκα

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

  • “Το Δεντρόσπιτο” του Νίκου Ξένιου: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις 21:30
  • “Όταν ο κήπος μας ακούει” της Βίκυς Εδιάρογλου: Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στις 21:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κρατήσεις θέσεων: 2310 854 333

Parking: Ιδιωτικός χώρος parking ακριβώς δίπλα από το Θέατρο Τ. Τιμές: 3€ η πρώτη ώρα | +1€ για κάθε επόμενη ώρα

Σας ενδιαφέρει:

  • Το Θέατρο Τ είναι προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των αναλογίων.